Office with a view: by Quirk Studio

Fact File
Name of Project: Office With a View
Location: Juhu, Mumbai, India
Design Firm: Quirk Studio
Design Team: Devaunshi Bosamia (Quirk Studio)
Site Area:2800 sq ft
Year of Completion 2019
Photographer: Pulkit Sehgal

Nestled in the suburb of Juhu is the Office with a View; an eclectic and unique space amidst the bustle of Mumbai. The client wanted a space that is premium, luxurious, contemporary yet modern and minimal in design. He also wanted a section within the same office for his two daughters running their respective businesses.

The brief was to add a feminine touch to their space, through furniture, colours and material. With both briefs being distinct, an approach to design the overall office as two separate spaces was adopted with a modern contemporary design style that would seamlessly tie all the spaces together.
The main office that seats about 15 employees, allowed the designers to be generous with space; the layout was designed keeping in mind the openness and the inherent natural light. Hence, the placement of the cabins, conference and meeting rooms is all on the periphery of the right-wing with clear glass DGU partitions and defined black metal frames, which divide the central space into an informal discussion area and seating space for all staff.


To craft a premium and luxurious space, the designers chose a dark grey marble, walnut veneer and wooden flooring, as well as different types of metal, such as black metal & gunmetal with hints of brass. For the MD’s cabin which stands out as the focal point, the main desk was customized with a metal base and a wooden top finished with leather in the centre.

For the large 12-seater conference room, a decision was made to go predominantly white, customizing the main table with white Statuario marble with a brass edge detail and tinted mirror base, white leather chairs, white sofa chairs, juxtaposed well with four statement brass body bauble chandeliers. This took advantage of the all-encompassing large windows that surround the whole office, ensuring to create a synonymy with natural light that was abundant to space.


The left-wing of the office was divided between a pantry/café, the two daughter’s cabins and a small praying/storage area. The two cabins for the daughters have been placed beside each other; similar in look and feel a sliding folding glass partition segregates the two so that space can be used as one or separate spaces depending on the requirements. Softer pastel shades have been used with only one panelled wall that stands out as an accent in an oxford blue shade, floral wallpaper while tying up space with brass metal elements. The Pantry/Café has been designed to keep the space light, bright and fun. An exposed brick wall finished in white stands out, with the flooring in the same dark grey marble spilling from the outside area and blending with the sage and coral hexagon handmade cement tiles.
To demarcate the entrance and reception from the rest of the office, a planter wall made of metal and wooden boxes have been created, without compromising on the openness of the space. The main door as been inspired by the steel business of the clients and is finished in black gunmetal sheets; Weighing 200kgs, this door makes for a grand entrance statement. The private lift lobby continues to carry forward the same language as the office interiors.

The bathrooms have been designed with elements that are luxurious, yet inspired by nature. A dark patterned leaf wallpaper and sage green subway tiles along with textured grey IPS on the walls, all come together to create the mood that the designers set out to achieve. To take the luxury quotient higher, automation is adopted to create a Modern, smart office. The designers tethered the entire office using a lot of greens throughout, right from the entrance to the restrooms, which immediately adds a burst of colour and warmth to space, while connecting the inhabitant to nature outside and enhancing the overall well-being quotient.

Disha Bhavsar & Shivani Ajmera

Quirk Studio is an avant-garde Interior Design firm based in Mumbai. The studio was founded in2013 with Interior Designers Disha Bhavsar and Shivani Ajmera joining forces to establish a boutique design studio that aims to depart from conventional ideas of luxury to cater to modern, novel notions of comfort and self-expression. United by a passion for the poetics of space, Disha and Shivani bring to the practice a combined experience of over 10 years; having worked with some of the biggest design practices of the country, Disha and Shivani imbue their contemporary, ingenious vision with cutting-edge industry experience to deliver premium design solutions for residential and commercial spaces alike. Innovative and experimental, the firm’s portfolio is a curation of projects that best exemplify the notion of bespoke concepts and design – each unique in their expression, yet uniformly vibrant and welcoming. With a focus on the tactility of materials and subtle shifts of mood through strategic décorplanning, Quirk Studio has fabricated style and sensibility in all of their projects.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *